Kakaové bôby drvené Bio v kokosovom nektáre

Kód: VTL031
€11,39
Skladom (> 5 ks)
Kakaový bôb je domovom kvalitnej čokolády a kakaa osladený 
prírodným kokosovým nektárom na maškrtenie bez štipky zlého svedomia.

Detailné informácie

Poštovné zadarmo pri nákupe nad 35 €

Darček k objednávke

Overení a kvalitní dodávatelia

Rýchly servis

Podrobný popis

Kakaové bôby drvené Bio v kokosovom nektáre

 

Kakaový bôb je domovom kvalitnej čokolády a kakaa osladený prírodným kokosovým nektárom na maškrtenie bez štipky zlého svedomia.

Plody kakaovníka (Theobroma cacao) sa botanicky radia k orechom a chutia ako horká čokoláda. Nepražené predstavujú výborný prostriedok, ako dodať telu
energiu, dobrú náladu, jasnú myseľ a podporiť zdravý životný štýl.

Kakaové bôby skrývajú bohaté spektrum priaznivých účinkov pre zdravie telesnej i pre sviežu myseľ:

Flavonoidy sú látky s antioxidačnou aktivitou, teda chránia telo pred účinkami voľných radikálov. Majú celý rad priaznivých účinkov.

Antokyány sú prirodzené farbivá fialovej farby. Sú obsiahnuté napríklad aj v čučoriedke alebo acai, kde sa významne podieľajú na priaznivom účinku na
ľudský organizmus.

Špecifickými látkami, ktoré sa na tomto účinku tiež podieľajú, sú purínové zlúčeniny - teobromín a v malej miere kofeín. Obe látky majú vďaka svojej príbuznosti dosť podobné účinky, účinok teobromínu je ale asi desaťkrát slabší ako účinok kofeínu. Preto sa pri kakaových bôboch, ani pri ďalších pochutinách z nich pripravených nemusíme obávať „prestimulovania organizmu“, ani určitej „návykovosti“, ako je to napríklad pri káve.

Kakaové bôby aj kvalitná čistá čokoláda navodzujú príjemný pocit telesnej kondície a duševnej bdelosti:

    vďaka obsahu horčíka, vápnika a draslíka prispievajú k normálnej funkcii nervového systému a psychologických procesov 

    vďaka obsahu horčíka, fosforu, draslíka a vápnika prispievajú k udržaniu normálneho stavu kostí a zubov, ako aj k normálnej funkcii svalov 

    vďaka obsahu železa prispievajú k normálnej tvorbe červených krviniek a hemoglobínu, a tým k normálnemu prenosu kyslíka v tele

    vďaka obsahu železa prispievajú k normálnej funkcii imunitného systému

    vďaka obsahu vápnika prispievajú k normálnej funkcii tráviacich enzýmov

    sladký nektár z kokosovej palmy je skvelým prírodným tekutým sladidlom, má jemnú chuť, podobnú medu,má nízky glykemický index a vysokú výživovú 
hodnotu

Použitie: vynikajúce ako jedlo do kancelárie, do desiatovej misy či ako ozdoba ranného smoothie

Skladovanie: na chladnom, suchom a temnom mieste.

Upozornenie: je vhodná zvýšená opatrnosť v tehotenstve, pri dojčení, u detí do 5 rokov a tiež je vhodná obozretnosť pri kombináciách s niektorými liekmi a 
ďalšími látkami (hlavne niektoré antidiabetiká, lítium, teofylín, hormonálne prípravky, čaj a káva s obsahom kofeínu). Opatrne by s čokoládou mali zaobchádzať všetci s náchylnosťou k migrénam.
Zloženie: kakaové bôby bio, kokosový nektár bio.

Hmotnosť: 250g

Nutričné ​​hodnoty v 100 g:

Energetická hodnota  2 385 kJ/ 578 kcal
Tuky 48 g z toho nasýtené 26 g Sacharidy 14 g z toho cukry 14 g Vláknina 23 g Bielkoviny 11 g
Soľ 0,1 g Vápnik 184 mg (23 %)*
Draslík 560 mg (28 %)* Fosfor 154 mg (22 %)* Železo 6,8 mg (48 %)* Horčík 244 mg (65 %)*

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: